To będzie kuchnia z prawdziwego zdarzenia.
Prace inwestycyjne w toku, efekty już widać gołym okiem.
Modernizując kuchnię postawiliśmy na rozwiązania ulepszające ergonomię pracy i ochronę środowiska. Będzie to tzw. nowoczesna kuchnia bezodpadowa.
Na całym kompleksie trwają prace wykończeniowe: ostatnie szlify ścian na sali konsumpcyjnej, wydawalni, zmywalni, rozdzielni kelnerskiej i całym zapleczu magazynowo – szatniowym.
Pomieszczenie pod kompostownik już przygotowane, wkrótce zamontowana zostanie maszyna kompostująca wykorzystująca technologię, w której mikroorganizmy kompostują resztki żywności i zmniejszają objętość do 90% w ciągu 24 godzin.
Pierwsze instalacje sprzętów także za nami. Zamontowany został nowoczesny system wentylacji, komory: chłodnicza, komora mroźnicza, modułowa chłodniczo-mroźnicza z agregatem oraz okapy nawiewno-wyciągowe: centralny oraz przyścienny. O kolejnych etapach będziemy informować na bieżąco.
Planowany termin zakończenia inwestycji: wrzesień 2024.